Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

Вијести

22.02.2020.

САОПШТЕЊЕ: Степен поштовања пореских прописа од стране Митрополије црногорско-приморске на ниском нивоу – неизмирене обавезе од више милиона еура

САОПШТЕЊЕ: Степен поштовања пореских прописа од стране Митрополије црногорско-приморске на ниском нивоу – неизмирене обавезе од више милиона еура Коментаришући пореске обавезе вјерских заједница, директор Миомир М. Мугоша саопштио је да Пореска управа прати регуларност пословања свих вјерских заједница регистрованих у Црној Гори, како би обезбиједила пуну и неселективну примјену закона, без обзира на специфичност дјелатности којом се исте баве.

19.02.2020.

САОПШТЕЊЕ: Наставак пројекта едукације ученика о важности пореског система

САОПШТЕЊЕ: Наставак пројекта едукације ученика о важности пореског система

Организацијом едукативних предавања у бјелопољској Гимназији „Милоје Добрашиновић“ и Средњој економској школи Бијело Поље, Пореска управа наставила је пројекат едукације у школама у циљу повећања свијести ученика о важности плаћања пореза за изградњу друштва у цјелини.

19.02.2020.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Нижа цијена објављивања регистрације оснивања привредног друштва у Службеном листу

Накнада за објављивање регистрације оснивања привредног субјекта у Службеном листу од сада износи 3 еура, умјесто досадашњих 12 еура

18.02.2020.

САОПШТЕЊЕ - ГРАЂЕВИНСКА ИНДУСТРИЈА У ФОКУСУ ПАЖЊЕ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ

Пореска управа припрема почетак имплементације програма за обезбјеђење поштовања пореских прописа од стране пореских обвезника који послују у грађевинској индустрији. Програм је заснован на приступу третмана пореских обвезника на основу утврђеног ризика, имајући у виду да грађевинска индустрија, уз туризам и угоститељство, представља водећу привредну грану у Црној Гори, која посједује значајан потенцијал за економски и фискални раст, али и која носи и значајне ризике везане за поштовање пореских прописа.

13.02.2020.

ПОДНЕСИТЕ ИОППО ОБРАЗАЦ ДО КРАЈА ФЕБРУАРА

Извјештај у форми ИОППО обрасца подноси се до краја фебруара текуће године за претходну годину, а у настојању да испуњавање порескх пореских обавеза учини једноставнијим, Пореска управа увела је сервис за слање истог електронским путем преко Портала Пореске управе.

13.02.2020.

ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК С МИНИСТРОМ ФИНАНСИЈА

ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК С МИНИСТРОМ ФИНАНСИЈА

У Пореској управи одржан је радни састанак са министром финансија Дарком Радуновићем, државним секретаром Министарства и представницима Директората за порески и царински систем.

11.02.2020.

САОПШТЕЊЕ: У јануару бруто наплата прихода Пореске управе износила 68.075.266,94 €, тренд раста прихода наставље у односу на план и остварење из прошле године

САОПШТЕЊЕ: У јануару бруто наплата прихода Пореске управе износила 68.075.266,94 €, тренд раста прихода наставље у односу на план и остварење из прошле године

Пореска управа је током јануара 2020. године остварила бруто наплату од 68.075.266,94 €, чиме је остварење из јануара 2019. године премашено за преко 4 милиона еура (7%), а план наплате за миллион еура (1,5%).

05.02.2020.

Обавјештење у вези пружања услуга плаћања са повраћајем готовине (Пурцхасе wитх цасх бацк)

Централна банка Црне Горе и Министарство финансија Црне Горе потврђују да у Црној Гори не постоје регулаторне препреке за пружање услуге плаћања са повраћајем готовине (Пурцхасе wитх цасх бацк), односно кеш-бек услуге, те да одлуку о имплементацији поменуте услуге на тржишту Црне Горе треба донијети у оквиру картичних система плаћања, издавалаца и прихватилаца платних услуга.

04.02.2020.

БИЈЕЛА ЛИСТА ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА

БИЈЕЛА ЛИСТА ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА

Пореска управа Црне Горе објавила је ажурирану Бијелу листу – списак пореских обвезника код којих је уочен највећи степен фискалне дисциплине. На листи су се нашла имена пореских обвезника с којима Пореска управа континуирано остварује успјешну сарадњу у погледу поштовања пореских прописа и измиривања пореских обавеза. Обвезници с Бијеле листе препознати су као компаније које уредно измирују обавезе према својим повјериоцима, укључујући и државу, те самим тим представљају и афирмативне потенцијалне пословне партнере на тржишту.

23.01.2020.

ПРИВРЕДА ОСТВАРУЈЕ ПОВОЉНЕ РЕЗУЛТАТЕ, РАСТЕ НАПЛАТА СВИХ ПОРЕЗА

У Црној Гори је евидентан раст пријављене добити и наплаћених пореза, што говори о томе да привреда све боље послује. Пореска управа је у 2019. години наплатила 75 милиона еура пореза на добит, што је за шест милиона, или девет процената више него у 2018. Ријеч је о за три милиона већем износу у односу на планирани. Ово је саопштено 23. јануара 2020. године, током састанка предсједника Привредне коморе Црне Горе Властимира Голубовића и директора Пореске управе Миомира М. Мугоше.