Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

Konferencija o Srednjoročnoj strategiji za efektivnu reformu poreskog sistema održana u Beču

Konferencija o Srednjoročnoj strategiji za efektivnu reformu poreskog sistema održana u Beču
Datum objave: 04.11.2019 07:31 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


Međunarodni monetarni fond, Federalno Ministarstvo finansija Austrije i Svjetska banka ogranizovali su Konferenciju o Srednjoročnoj prihodnoj strategiji za efektivnu reformu poreskog sistema u Beču u saradnji sa Joint Vienna Institutom.

Konferencija je bila prlika da se razmotre Srednjeročne prihodne strategije za unapređenje efikasnosti poreskih sistema, kao i izazovi sa kojima se pojedinačne administracije suočavaju pri sprovođenju reformi.

Predstavnici Ministarstva finansija i Poreske uprave Crne Gore uzeli su učešće na panel sesijima posvećenim obezbjeđivanju eksterne podrške za sprovođenje Vladine reforme poreskog sistema i postizanju efektivnog poreskog sisema kroz sveobuhvatni reformski plan koji obuhvata poresku politiku, pravni okvir i poresku administraciju.

Konferencija predstavlja međunarodni događaj koji okuplja ministre finansija i direktore poreskih uprava zemalja konstituenata Joint Vienna Instituta, kao i međunarodne eksperte u oblasti javnih finansija, radi razmatranja važnih aktuelnih pitanja posebno relevantnih za zemlje Zapadnog Balkana.