Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

АЖУРИРАНА ЦРНА ЛИСТА ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА

АЖУРИРАНА ЦРНА ЛИСТА ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА
Датум објаве: 21.06.2019 07:35 | Аутор: Пореска управа - М.В.

Испис Штампај страницу


200 листа.xлс

100 листа.xлс

На основу Уредбе о условима и критеријумима објављивања листе пореских дужника ("Сл. лист Црне Горе", бр. 56/12 од 09.11.2012.), коју је Влада Црне Горе донијела у октобру 2012. године, а која се примјењује од 1. јула 2013. године, Министарство финансија и Пореска управа објавили су иновиране спискове највећих пореских дужника, тзв. Црну листу пореских обвезника.

На првом списку налазе се имена 200 пореских обвезника са највећим износом пореског дуга по основу неплаћеног: пореза на додату вриједност, пореза на добит, пореза на промет непокретности и концесија, док су на другој имена 100 највећих пореских дужника по основу неплаћених пореза и доприноса из и на лична примања.

У циљу транспарентног извјештавања јавности о стању пореског дуга и највећим пореским дужницима, упркос чињеници да се пореским обвезницима којима је одобрен репрограм рок доспијећа пореских обавеза помјера у зависности од броја рата, односно временског периода, у којем ће се обавезе према донијетим рјешењима измиривати, листама су обухваћене и ове, недоспјеле, обавезе.


Такође, треба напоменути да су ажурираним пресјеком обухваћене и доспјеле и недоспјеле обавезе по основу пореза на добит које су обвезници пријавили до 31. марта 2019. године, имајући у виду да је одређени број обвезника искористио право на измирење ове обавезе у 6 рата.


Треба нагласити да је Пореска управа код свих обвезника који се налазе на листама у континуитету предузима све законом прописане мјере, укључујући и мјеру предлагања стечаја, а све у настојању да не дозволи раст пореског дуга.


У складу са наведеном Уредбом, листе се објављују на интернет страници Пореске управе.


ПОРЕСКА УПРАВА ЦРНЕ ГОРЕ