Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

ODRŽAN SASTANAK SA RUKOVODSTVOM PRIJESTONICE CETINJE

ODRŽAN SASTANAK SA RUKOVODSTVOM PRIJESTONICE CETINJE
Datum objave: 04.02.2019 14:06 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša održao je danas sastanak sa rukovodstvom Prijestonice Cetinje na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Kašćelanom, u cilju rješavanja pitanja poreskih obaveza ove lokalne samouprave.

Na sastanku je predočena odlučnost Poreske uprave da stane na kraj gomilanju novih poreskih obaveza od strane jedinica lokalne samouprave, te da ne dozvoli isplatu neto zarada zaposlenima bez uplate poreza i doprinosa u državni budžet po to osnovu. Takođe, akcentirana je potreba redovnog servisiranja obaveza koje dospijevaju, kako po osnovu reprograma odobrenog Prijestonici 2015. godine, tako i obaveza lokalnih preduzeća obuhvaćenih reprogramom 2017. godine.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Komunalnog preduzeća i Vodovoda Cetinje, kao najvećih dužnika sa nivoa ove jedinice lokalne samouprave, koji su prezentovali plan reorganizacije i optimizacije radnih mjesta, koji je neophodno sprovesti kako bi se uspostavila održivost javni finansija i omogućila isplata zarada zaposlenima i servisiranje obaveza, na osnovu realnih potreba i mogućnosti ovih preduzeća.

Poreska uprava upoznala je rukovodstvo Prijestonice sa aktivnostima planiranim s ciljem povećanja stepena poreske discipline kod poreskih obveznika sa nivoa opština, koje između ostalog, obuhvataju ukidanja rješenja o reprogramu i primjenu svih dostupnih mjera prinudne naplate, bez obzira na značaj nesmetanog funkcionisanja lokalne samouprave.