Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

SAOPŠTENJE: Održan sastanak sa rukovodstvom Opštine Tuzi

SAOPŠTENJE: Održan sastanak sa rukovodstvom Opštine Tuzi
Datum objave: 31.10.2018 13:57 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša održao je danas sastanak sa predsjednikom Opštine Tuzi Abedinom Adžovićem u susret početku rada ekspoziture Poreske uprave u ovoj opštini.

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša na sastanku je saopštio da je strateško opredjeljenje Poreske uprave da ispunjavanje poreskih obaveza u kontinuitetu čini jednostavnijim za poreske obveznike, gradeći servisni pristup i omogućavajući što jednostavniju komunikaciju sa poreskim organom, zbog čega je Aktom o unutrašnjoj organizaciji sistemaizaciji radnih mjesta predviđeno formiranje ekspozitura i u tri novoformirane opštine - Petnjica, Gusinje i Tuzi.

Naglasio je da su poreski obveznici koji djelatnost obavljaju na teritoriji Opštine Tuzi do sada praćeni u okviru područne jedinice Podgorica, a da će se istima od sada baviti posebna ekspozitura, što će doprinijeti boljoj koordinaciji, kvalitetnijem pružanju usluga i efikasnijoj kontroli regularnosti poslovanja privrednika u Tuzima.

Sastanak je bio prilika da se razmotre mogućnosti bliže saradnje Poreske uprave sa administracijom ove lokalne samouprave, na izgradnji povoljnijeg poslovnog ambijenta, ali i na izgradnji većeg stepena poreske discipline. Takođe, postognut je dogovor o obezbjeđivanju prostorija u zgradi opštine za ekspozituru Poreske uprave, koja će početi s radom do kraja ove godine.

U sistemu Poreske uprave trenutno je registrovano 78 poreskih obveznika koji posluju u Tuzima, od čega je 68 pravnih, a 10 fizičkih lica, pri čemu iskustva iz dosadašnjih postupaka inspekcijskog nadzora pokazuju da na teritoriji ove opštine postoji i značajan opseg sive ekonomije, za čije suzbijanje Poreska uprava u kontinuitetu ulaže maksimalne napore, a gdje će naročito biti od značaja uzajamNa saradnja sa opštinskim službama.

Imajući u vidu da Poreska uprava kroz 9 područnih jednica i 15 ekspozitura ima organizacione jedinice u svim opštinama, organizacijom poreskog organa obezbijeđena je potpuna teritorijalna pokrivenost cijele države.

PORESKA UPRAVA CRNE GORE