Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

ЕКСПЕРТ ММФ-А У ПОСЈЕТИ ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ЦРНЕ ГОРЕ – Наставак подршке у области управљања ризицима за поштовање пореских прописа

ЕКСПЕРТ ММФ-А У ПОСЈЕТИ ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ЦРНЕ ГОРЕ – Наставак подршке у области управљања ризицима за поштовање пореских прописа
Датум објаве: 18.07.2019 13:04 | Аутор: Пореска управа - М.В.

Испис Штампај страницу


У оквиру пројекта јачања капацитета пореских управа земаља Југоисточне Европе експерт Међународног монетарног фонда Пол Џерард Мартенс (Паул Герард Мартенс) реализује посјету Пореској управи Црне Горе ради наставка подршке у области управљања ризицима за поштовање пореских прописа, те дефинисања даљих активности на реализацији плана за поштовање пореских прописа израђеног током посјете.

Током двонедјељне мисије експерт ће се фокусирати на планираном пројекту обезбјеђења поштовања пореских прописа у грађевинској индустрији, те ће радити са представницима Одјељења за управљање ризицима, Одсјека за едукацију јавности, Сектора за услуге, инспекцијски надзор и наплату.

Мисија везана за управљање ризицима за поштовање пореских прописа дио је радног програма пројекта јачања капацитета за 2019. годину, имајући у виду препознати значај ове области за боље управљање и јачање кључних функција пореске управе, а самим тим и ефикасније поступање пореске управе.

Пројекат јачања капацитета пореских администрација земаља Југоисточне Европе финансиран је од стране Европске комисије и Државног секретаријата за економска питања Швајцарске (СЕЦО), а исти се од 2016. године спроводи од стране Сектора за фискална питања (ФАД) Међународног монетарног фонда, у циљу обезбјеђивања реформе и модернизације пореских администрација ради припреме за приступање Европској унији.