Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

САСТАНАК СА ТИМОМ МЕЂУНАРОДНОГ МОНЕТАРНОГ ФОНДА

САСТАНАК СА ТИМОМ МЕЂУНАРОДНОГ МОНЕТАРНОГ ФОНДА
Датум објаве: 26.02.2019 14:02 | Аутор: Пореска управа - М.В.

Испис Штампај страницу


Директор Пореске управе Миомир М. Мугоша са сарадницима састао се данас са тимом Међународног монетарног фонда, који предводи нови шеф Мисије ове институције за Црну Гору, Срикант Сешадри (Срикант Сесхадри).

Састанак је био прилика да се размотре досадашња постигнућа Пореске управе у процесу спровођења свеобухватне реформе, као и испуњавања препорука међународних експерата, али и да се размијене информације у циљу припреме предстојеће редовне мисије по члану ИВ Статута Фонда.

Директор Пореске управе презентовао је кључне резултате Пореске управе у унапређењу фунцкионисања Пореске управе, као и у основним пословним процесима, а који обухватају реорганизацију и супостављање нових значајних функционалних јединица у Пореској управи, наплату прихода, смањење нивоа доспјелог пореског дуга за скоро 200 милиона еура, као и допринос сузбијању сиве економије и откривању пореских утаја.

Шеф Мисије ММФ-а поздравио досадашње активности Пореске управе у спровођењу свеобухватне реформе Пореске управе Црне Горе, а представио је и три кључна корака ка остваривању дугорочних структуралних промјена у управљању пореским управама, који су везани за усклађивање и повезивање пореских политика, третман сегмената пореских обвезника на основу степена утврђеног ризика по поштовање пореских прописа, као и омогућавање кретања финансијских средстава кроз приступ банковним и финансијским информацијама.

Наредна редовна консултативна мисија планирана је за јун 2019. године.