Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

ТWИННИНГ ПРОЈЕКАТ „ПОДРШКА ПОРЕСКОЈ УПРАВИ“ - Одржан састанак Управног одбора

ТWИННИНГ ПРОЈЕКАТ „ПОДРШКА ПОРЕСКОЈ УПРАВИ“ - Одржан састанак Управног одбора
Датум објаве: 24.01.2019 10:58 | Аутор: Пореска управа - М.В.

Испис Штампај страницу


Данас је у Пореској управи одржан састанак Управног одбора за тwиннинг пројекат „Подршка Пореској управи“, који се реализује са Пореском управом Шпаније.

На састанку, којем су присуствовали представници Међународне и ибероамеричке фондације за државну управу и јавне политике (ФИИАПП), Министарства финансија, Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ), Делегације Европске уније у Црној Гори и тwиннинг партнера – Пореске управе Шпаније и Пореске управе Црне Горе, разматран је четврти квартални извјештај о реализацији пројекта и појединачни резултати досадашње реализације истог – активности и документи израђени у оквиру пројекта, те препоруке везане за даљи ток пројекта.

Састанак је у име Пореске управе отворила в.д. помоћнице директора у Сектору за велике пореске обвезнике Гордана Пејовић, након чега су аутпуте пројекта детаљно представили вође пројекта са црногорске и шпанске стране – Анђелко Јовановић и Хуан Хосе Фернандез Санчез (Јуан Јосе Фернандес Санцхес). 

На састнаку је потврђена добра повезаност тwиннинг пројекта са осталим међународним пројектима чија реализација је у току у Пореској управи, у првом реду пројекта Свјетске банке. Поздрављен је напредак остварен у имплементацији прве двије компоненте пројекта, те представљен план интензивирања активности на компонентама 3 и 4.   

Пројекат „Подршка Пореској управи“ је први тwиннинг пројекат Пореске управе Црне Горе, а исти се реализује у циљу даље хармонизације пореске легислативе са правном тековином ЕУ, изградње административних капацитета Пореске управе, те припреме за успостављање међуповрезаности међуоперативности са системима ЕУ. Пројекат, који реализује ФИИАПП и на којем су тwиннинг парнери Пореска управа Црне Горе и Пореска управа Шпаније, вриједан је милион еура, при чему је контрибуција ЕУ 900.000,00 €, док је Влада Црне Горе кофинансирала износ од 100.000,00 €.