Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  

       eUprava                                                   

 

          PREGLED FINANSIJSKIH ISKAZA             
 pu Call centar Poreske uprave 19707
poreska

  Poreska uprava

   

 PU

   

    Twinning projekat 'Podrška Poreskoj upravi'     Poreska uprava

 

Poreska uprava

PORESKI KALENDAR

 

                  

Da li znate da lica koja obavljaju samostalnu djelatnost a porez plaćaju po stvarnom dohotku Godišnju prijavu poreza na dohodak fizičkih lica (GPPFL) mogu podnijeti elektronskim putem?


Pitajte Poresku upravu

Aktuelnosti

05.08.2020.

SAOPŠTENJE: STUPIO NA SNAGU ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POREZU NA DODATU VRIJEDNOST

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost objavljen je u Službenom listu broj 080/20 od 04.08.2020., a isti je stupio na snagu danom objavljivanja. Izmjenama Zakona donijet je niz novina vezanih za sistem poreza na dodatu vrijednost, od kojih neke predstavljaju dio Vladinih mjera za podršku privredi tokom trajanja pandemije zarazne bolesti Covid 19.

više...
31.07.2020.

Obavještenje o radu IT sistema Poreske uprave

Poštovani obveznici, Obavještavamo vas da informacioni sistem Poreske uprave neće biti dostupan 01.08.2020. godine od 8:00 časova do 12:00 časova, zbog obezbjeđenja uslova za implementaciju projekta elektronske fiskalizacije.

više...
30.07.2020.

Ažurirana Bijela lista poreskih obveznika

Poreska uprava Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza. Obveznici s Bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu, te samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu.

više...
24.07.2020.

Obavještenje o radu IT sistema Poreske uprave

Obavještavamo vas da informacioni sistem Poreske uprave neće biti dostupan od danas (24.07.2020. godine) u 15:00 časova do ponedjeljka (27.07.2020. godine) u 07:00, zbog obezbjeđenja uslova za implementaciju softverskog rješenja za realizaciju Uredbe o uslovima za odlaganje naplate dospjelih poreskih i neporeskih potraživanja.

više...
21.07.2020.

PORESKA UPRAVA PRILAGODILA RAD EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI U CRNOJ GORI - Privremeno suspendovan rad sa strankama, područne jedinice dostupne putem mejla i telefona

Poštovani poreski obveznici, Obavještavamo vas da je Poreska uprava, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, prilagodila svoj rad kako bi u najvećoj mogućoj mjeri zaštitila zdravlje i svojih službenika i poreskih obveznika, te službenici Poreske uprave od 22. jula 2020. godine neće raditi sa strankama.

više...