Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

DELEGACIJA PORESKE UPRAVE U STUDIJSKOJ POSJETI HRVATSKOJ

DELEGACIJA PORESKE UPRAVE U STUDIJSKOJ POSJETI HRVATSKOJ
Datum objave: 26.11.2015 11:24 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Poreske uprave Crne Gore boravi danas u studijskoj posjeti Poreskoj upravi Hrvatske. Tema posjete je razmjena iskustava i analiza mogućnosti za primjenu modela i pozitivne regionalne prakse u Poreskoj upravi Crne Gore.

Nakon uvodnog obraćanja generalne direktorice Poreske uprave Hrvatske, Jasne Kropf, pomoćnik direktora u Sektoru za obradu poreskih prijava i poreskih uplata, Dragan Janković, naglasio je razmjena komparativnih iskustava, kako zemalja koje su već članice EU, tako i zemalja koje su kandidati i potencijalni kandidati od izutenog je značaja za Poresku upravu Crne Gore u procesu reforme i unapređenja funkcionisanja ovog organa, modernizacijom poslovnih procesa, jačanjem informacionog sistema, te uspostavljanjem proaktivnog pristupa prema poreskim obveznicima.

Tokom radnog dijela sastanka crnogorska delegacija će se detaljno upoznati sa funkcionalnostima informacionog sistema Poreske uprave Hrvatske i iskustvima ove Uprave vezanim za proces harmonizacije poreskog zakonodavstva i administracije na putu pristupanja Evropskjoj uniji. Posebna pažnja biće posvećena analizi funkcionalnosti i dosadašnjih rezultata elektronske fiskalizacije kasa, imajući u vidu planove Poreske uprave Crne Gore vezane za implementaciju i primjenu GPRS sistema za praćenje evidentiranja prometa.

Delegacija Poreske uprave, koju pored Pomoćnika direktora Poreske uprave u Sektoru za obradu proeskih prijava i poreskih uplata, čine i pomoćnik direktora u Sektoru za informacioni sistem Predrag Škiljević i načelnik Odsijeka za razvoj i održavanje softvera Anđelko Jovanović s istim ciljem posjetiće i Poresku upravu Republike Srpske.

Poreska uprava Crne Gore