Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

V.D. DIREKTORA PORESKE UPRAVE POSJETIO EKSPOZITURU I OPŠTINU PLUŽINE

V.D. DIREKTORA PORESKE UPRAVE POSJETIO EKSPOZITURU I OPŠTINU PLUŽINE
Datum objave: 24.11.2015 11:05 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


V.d. direktora Poreske uprave, Miomir M. Mugoša, u okviru posjete Ekspozituri Plužine sastao se i sa predsjednikom Opštine Plužine, Mijuškom Bajagićem.

Tokom sastanka v.d. Direktora Poreske uprave upoznao je sagovornike sa aktivnostima koje će ovaj organ realizovati u narednom periodu, a koje imaju za cilj stabilizaciju informacionog sistema i uspostavljanje preciznije bave podataka, modernizaciju poslovnih procesa i jačanje servisa za poreske obveznike. Naglasio je da će u procesu reforme poreskog sistema od izuzetnog značaja biti i komparativna iskustva poreskih uprava zemalja regiona, s kojima Poreska uprava Crne Gore kontinuirano razvija uzajamnu saradnju.

Predsjednik Opštine Plužine upoznao je v.d. Direktora Poreske uprave sa tekućim aktivnostima ove lokalne samouprave, predstavljanjem rezultata rada, kako sam aspekta podsticanja privredne djelatnosti na teritoriji Plužina, tako i sa aspekta izmirivanja poreskih obaveza. Naglasio je da Opština Plužine i ostale institicija ove lokalne samouprave urednu izmiruju poreske obaveze. 

Na kraju sastanka zaključeno da je uzajmna saradnja između Poreske uprave i organa lokalne samouprave od izuzetnog značaja, radi efikasne naplate javnih prihoda i maksimalnog korišćenja dostupnih kadrovskih i tehničkih kapaciteta za realizaciju navedenog zadatka.

PORESKA UPRAVA CRNE GORE