Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

OBAVJEŠTENJE:Obveznici mogu odložiti i obaveze iz IOPPD obrazaca za maj 2020. godine

OBAVJEŠTENJE:Obveznici mogu odložiti i obaveze iz IOPPD obrazaca za maj 2020. godine
Datum objave: 04.06.2020 14:14 | Autor: Poreska uprava - A.P

Ispis Štampaj stranicu


                         Poreska uprava -A.P.          
                                                                  
Kroz funkcionalnost dostupnu od danas na portalu ePrijava poreski obveznici mogu izvršiti odlaganje i poreske obaveze po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica i doprinosa obavezno socijalno osiguranje za poreski period maj 2020. godine, a shodno Uredbi o uslovima za odlaganje naplate dospjelih poreskih i neporeskih potraživanja.

Ovu mogućnost mogu iskoristiti obveznici koji podnesu IOPPD obrazac za maj 2020. godine u zakonskom roku, odnosno do 15. juna 2020. godine.

Obveznici koji su već podnijeli IOPPD obrazac za poreski period maj 2020. godine, a žele odložiti obaveze po tom osnovu u skladu sa Uredbom, navedeno pravo mogu ostvariti podnošenjem izmijenjene poreske obaveze.

Usvajanjem Uredbe o izmjeni i dopuni Uredbe o uslovima za odlaganje naplate dospjelih poreskih i neporeskih potraživanja, koja je objavljena u Službenom listu br. 50/20 od 29.05.2020. godine, poreskim obveznicima omogućeno je da potraživanja odložena u skladu sa ovom Uredbom izmire u 24 jednake mjesečne rate od dana dospijeća obaveze.

Tekst Uredbe možete naći ovdje: Uredba o uslovima za odlaganje naplate dospjelih poreskih i neporeskih potrazivanja.doc

 

PORESKA UPRAVA CRNE GORE