Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

БИЈЕЛА ЛИСТА ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА

БИЈЕЛА ЛИСТА ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА
Датум објаве: 04.02.2020 11:47 | Аутор: Пореска управа - М.В.

Испис Штампај страницу


Пореска управа Црне Горе објавила је ажурирану Бијелу листу – списак пореских обвезника код којих је уочен највећи степен фискалне дисциплине. На листи су се нашла имена пореских обвезника с којима Пореска управа континуирано остварује успјешну сарадњу у погледу поштовања пореских прописа и измиривања пореских обавеза. Обвезници с Бијеле листе препознати су као компаније које уредно измирују обавезе према својим повјериоцима, укључујући и државу, те самим тим представљају и афирмативне потенцијалне пословне партнере на тржишту.

Критеријуми на основу којих је извршена селекција обвезника за Бијелу листу обухватали су уредност обрачунавања пореза и подношења пореских пријава, редовност измиривања пореских обавеза, као и да степен регуларности пословања уочен у поступцима инспекцијског надзора. У настојању да се овом праксом афирмише што више уредних пореских обвезника, листом је обухваћен не само сегмент великих компанија, већ и мала и средња предузећа са високом стопом пореске дисциплине.

Објављивање Бијеле листе представља још један корак у подстицању обвезника на поштовање пореских прописа и сарадњу са Пореском управом, а приоритет у раду пореског органа и даље ће бити континуирано јачање односа разумијевања и повјерења са уредним пореским обвезницима, који измиривањем пореских обавеза и поштовањем закона Црне Горе заједно са државним институцијама учествују у изградњи повољног пословног амбијента и друштва у цјелини.

Списак најуреднијих пореских обвезника можете погледати овдје: БИЈЕЛА ЛИСТА-јануар 2020.xлс