Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

САОПШТЕЊЕ: Отворена експозитура Пореске управе у Општини Тузи

САОПШТЕЊЕ: Отворена експозитура Пореске управе у Општини Тузи
Датум објаве: 17.09.2019 09:36 | Аутор: Пореска управа - М.В.

Испис Штампај страницу


                                  тузи саст

 

Експозитура Пореске управе данас је отворена у Општини Тузи, а то је била прилика и за сусрет директора Пореске управе Миомира М. Мугоше са предсједником Општине Тузи Ником Ђелошајем.

На свечаном отварању просторија експозитуре директор Пореске управе Миомир М. Мугоша саопштио је да је стратешко опредјељење Пореске управе да испуњавање пореских обавеза у континуитету чини једноставнијим за пореске обвезнике, градећи сервисни приступ и омогућавајући што једноставнију комуникацију са пореским органом, због чега је Актом о унутрашњој организацији систематизацији радних мјеста предвиђено формирање експозитура и у трима новоформираним општинама - Петњица, Гусиње и Тузи.

На састанку са руководством Општине Тузи закључено је да ће нова експозитура допринијети бољој координацији, квалитетнијем пружању услуга и ефикаснијој контроли регуларности пословања привредника у Тузима, а размотрене су и могућности ближе сарадње Пореске управе са администрацијом ове локалне самоуправе на изградњи повољнијег пословног амбијента и на изградњи већег степена пореске дисциплине, имајући у виду да на територији ове општине постоји значајан опсег сиве економије, а гдје ће нарочито бити од значаја узајамна сарадња са општинским службама.

Имајући у виду да Пореска управа кроз 9 подручних једница и 15 експозитура има организационе јединице у свим општинама, организацијом пореског органа обезбијеђена је потпуна територијална покривеност цијеле државе.

ПОРЕСКА УПРАВА ЦРНЕ ГОРЕ