Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

Пореској управи Црне Горе и директору Миомиру М. Мугоши додијељена европска награда у области јавних финансија и државне управе

Пореској управи Црне Горе и директору Миомиру М. Мугоши додијељена европска награда у области јавних финансија и државне управе
Датум објаве: 05.07.2019 10:00 | Аутор: Пореска управа - М.В.

Испис Штампај страницу


Европско удружење менаџера-Дирекција за избор и промоцију најуспјешнијих пословних људи и компанија Босне и Херцеговине, југоисточне и средње Европе додијелило је Пореској управи Црне Горе и директору Миомиру М. Мугоши признање за резултате постигнуте у 2018. години у категорији јавних финансија и државне управе.

Признање је додијељено због одличних резултата постигнутих у спровођењу реформе Пореске управе, наплати јавних прихода и повећању степена поштовања пореских прописа, те јачања сарадње на нивоу пореских управа региона.

Обраћајући се на церемонији додјеле признања одржаној у Сарајеву директор Мугоша саопштио је да чињеница да се напори Пореске управе Црне Горе препознају на међународном нивоу даје афирмативна и подстицајна, али свакако и повећава одговорност за даље улагање у развој Пореске управе у складу са стратешким опредјељењима исте и добром међународном праксом.

Истакао је значај још ближе регионалне сарадње, не само ради размјене информација и искустава већ и ради успостављања јединственог приступа у суочавању са заједничким изазовима, као што је борба против сиве економије и пореских утаја, поздравивши успостављене билатералне и мултилатералне односе са пореским управама Западног Балкана.

Закључио је да Пореску управу очекују још интензивније активности на даљој реализацији свеобухватне реформе Пореске управе Црне Горе, које обухватају осавремењавање пословних процеса и улагање у информационе технологије, све у циљу успостављања модерне пореске администрације која може одговорити на захтјеве тржишта и обезбиједити висок степен наплате јавних прихода.

Независна Агенција за избор најменаџера је основана 1995. године у Зеници и бави се селекцијом најуспјешнијих представника бизниса и управе на основу резултата, достигнућа и рејтинга истих. Церемонији додјеле признања претходио је 40. међународни бизнис форум са темом „Регионална привредна сарадња и развој'', на којем је учешће узео и менаџмент Пореске управе Црне Горе.