Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

NOVI SERVIS ZA PORESKE OBVEZNIKE – Omogućen pregled podataka u Centralnom registru obveznika i osiguranika

Datum objave: 20.09.2018 10:30 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


U okviru proaktivnog pristupa prema poreskim obveznicima i nastojanju da se procedure i komunikacija sa Poreskom upravom učine što jednostavnijim i bržim, Poreska uprava je na svom portalu uspostavila još jedan novi elektronski servis.

Poreski obveznici od 19.09.2018. godine imaju mogućnost pregledanja podataka u Centralnom registru poreskih obveznika i osiguranika (CROO) elektronskim putem.

Nova funkcionalnost omogućava poreskim obveznicima pregledanje osnovnih registracionih podataka, podaka o zaposlenim licima, kao i objektima prijavljenim za obavljanje djelatnosti.

Pregled podataka vrši se u sekciji IOPPD, odlaskom na opciju '' Pregled podataka u CROO''.

Treba napomenuti da, za razliku od pregleda Registra pravnih lica i Registra PDV obveznika i pregleda finansijskih iskaza koji na portalu Poreske uprave može izvršiti svako zainteresovano lice u skladu sa zakonskim odrdbama koji regulišu ovu oblast, pregled podataka u CROO može vršiti samo ovlašćeno lice poreskog obveznika čijim podacima se pristupa koje je i imalac digitalnog certifikata.

Ova aktivnost još jedan je korak u unapređivanju funkcionalnosti sistema za poreske obveznike, a kako Poreska uprava nastoji da bude efikasan i moderan servis za poreske obveznike, i u narednom periodu koristiće se svi dostupni resursi za jačanje uslužne funkcije poreskog organa.