Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

АЖУРИРАНА ЦРНА ЛИСТА ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА

АЖУРИРАНА ЦРНА ЛИСТА ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА
Датум објаве: 27.07.2018 10:48 | Аутор: Пореска управа - М.В.

Испис Штампај страницу


Највећи порески дужници.пдф

Највећи порески дужници-зараде.пдф

На основу Уредбе о условима и критеријумима објављивања листе пореских дужника ("Сл. лист Црне Горе", бр. 56/12 од 09.11.2012.), коју је Влада Црне Горе донијела у октобру 2012. године, а која се примјењује од 1. јула 2013. године, Министарство финансија и Пореска управа објавили су иновиране спискове највећих пореских дужника, тзв. Црну листу пореских обвезника.

На првом списку налазе се имена 200 пореских обвезника са највећим износом пореског дуга по основу неплаћеног: пореза на додату вриједност, пореза на добит, пореза на промет непокретности и концесија, док су на другој имена 100 највећих пореских дужника по основу неплаћених пореза и доприноса из и на лична примања.

Треба нагласити да су, у циљу транспарентног извјештавања јавности о стању пореског дуга и највећим пореским дужницима, упркос чињеници да се пореским обвезницима којима је одобрен репрограм рок доспијећа пореских обавеза помјера у зависности од броја рата, односно временског периода, у којем ће се обавезе према донијетим рјешењима измиривати, имена истих обухваћена Црном листом.


У складу са наведеном Уредбом, листе се објављују на интернет страници Пореске управе.


ПОРЕСКА УПРАВА ЦРНЕ ГОРЕ