Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

Новости и информације за пореске обвезнике

20.05.2020.

Продужен рок за подношење ревизорских извјештаја

Пореска управа прихватила је иницијативу Института сертификованих рачуновођа, те ће се благовремено поднијетим сматрати ревизорски извјештаји достављени до 31.07.2020. године.

18.05.2020.

Подручне јединице Пореске управе започеле рад са странкама

Обавјештавамо вас да ће он данас подручне јединице Пореске управе, у настојању да привредницима изађе у сусрет и обезбиједи већу доступност при пружању административних услуга, почети рад са странкама, уз поштовање препоручених мјера за превенцију ширења заразне болести ЦОВИД-19.

11.05.2020.

Подношење Захтјева за субвенцију од стране обвезника који се не региструју у ЦРПС-у

Поштовани, Обавјештавамо вас да је омогућено подношење Захтјева за субвенцију -Цовид 19 , за групу пореских обвезника који обављају самосталну дјелатност, а немају обавезу регистрације у ЦРПС-у ( адвокати, нотари, извршитељи, слободни умјетници…). Такође, молимо пореске обвезнике који су предали ЗПО за 2020.годину и исти је обрађен у систему ПУ, да покушају поново са подношењем Захтјев за субвенцију за мјесец април 2020.године.

11.05.2020.

Централни регистар привредних субјеката започео рад са странкама

Обавјештавмо вас да ће од данас Централни регистар привредних субјеката, у настојању да привредницима изађе у сусрет и обезбиједи већу доступност при пружању административних услуга, почети рад са странкама, уз поштовање препоручених мјера за превенцију ширења заразне болести ЦОВИД-19. Предвиђено вријеме за рад са странка је од 8 до 15 часова.

01.05.2020.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ - Апликација за субвенције у продукцији, погледајте корисничко упутство

Обавјештавамо вас да од данас, 01.05.2020.године, путем Портала Пореске управе, можете поднијети Захтјев за субвенцију – Цовид 19. Захтјев се подноси и потписује као и свака друга електронска пријава, а детаљно Корисничко упутство можете преузети из Доwнлоад секције у којој се налази под називом: ‘’Корисничко упутство за подношење Захтјева за субвенцију – Цовид 19’’.

28.04.2020.

Најчешће постављена питања у вези са субвенцијама а у складу са Програмом за пружање подршке привреди и запосленима и циљу ублажавања негативних ефеката изазваних епидемијом новог корона вируса #ЦОВИД 19

Овдје можете пронаћи одговоре на до сада најчешће постављена питања у вези субвенција а у складу са Програмом за подршку привреди и запосленима. Списак ће се редовно допуњавати у складу са пристиглим питањима...

28.04.2020.

Комуникација на тему субвенција за подршку привреди

Комуникација на тему субвенција за подршку привреди

Сва питања везана за Владин програм за подршку привреди можете слати на е-маил адресу субвенције@мек.гов.ме.

24.04.2020.

Право на плаћање пореза на добит у ратама могу искористити обвезници који до 30. априла изврше уплату прве рате

У настојању да се изађе у сусрет пореским обвезницима који нијесу у могућности да пореску обавезу измире једнократно, обавјештавамо вас да је Пореска управа уважила захтјев Уније послодаваца Црне Горе да се право на одложено плаћање обавезе по основу пореза на добит омогући свим обвезницима који прву рату измире најкасније до 30. априла 2020. године (8 дана од објављивања обавјештења о плаћању пореза на добит у ратама), а посљедњу до 31. августа 2020. године, при чему је неопходно обезбиједити континуитет у измиривању обавеза у шест једнаких рата, како исти не би били предмет мјера принудне наплате сходно Уредби о одложеном плаћању пореза на добит (Службени лист Црне Горе 023/10). То подразумијева да ће у једном од преостала четири мјесеца (мај, јун, јул и август), по избору пореског обвезника, обвезници бити дужни да уплате двије рате.

22.04.2020.

Плаћање обавезе по основу пореза на добит у шест мјесечних рата

Имајући у виду да је Порека управа због пандемије заразне болести ЦОВИД-19 донијела одлуку да ће се благоврмено достављеним сматрати финансијски искази и пријаве пореза на добит правних лица за 2019. годину поднијети до 15. априла 2020. године, порески обвезници могу искористити право на плаћање пореске обавезе у 6 мјесечних рата сходно Уредби о одложеном плаћању пореза на добит правних лица (Службени лист Црне Горе бр. 023/10) уколико су уплату прве рате извршили закључно са 15. априлом 2020. године, при чему је рок за уплату посљедње рате доспијева 31. августа 2020. године.

16.04.2020.

Током трајања пандемије комуникација са филијалама за услуге и регистрацију електронским путем

Током трајања пандемије комуникација са филијалама за услуге и регистрацију електронским путем

Током трајања пандемије са филијалама за пружање услуга и регистрацију комуницирајте онлине. У филијалама завршите процедуре везане за пријаву и одјаву запослених, издавање потврда о запослењу, регистрацију НВО, спортских организација и физичких лица и ПДВ регистрацију. Контакти подручних јединица за комуникацију са пореским обвезницима су овдје: