Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

Новости и информације за пореске обвезнике

19.11.2019.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ пореским обвезницима о року за подношења захтјева за паушално опорезивање за 2020. годину

Пореска управа упућује јавни позив и подсјећа пореске обвезнике на могућност паушалног опорезивања, сходно члану 49 Закона о порезу на доходак физичких лица и члану 7 Правилника о паушалном опорезивању прихода од самосталне дјелатности.

08.11.2019.

ПОЗИВ ПОРЕСКИМ ОБВЕЗНИЦИМА – ПРИЈАВИТЕ ИЗМЈЕНЕ У РЕГИСТРАЦИОНИМ ПОДАЦИМА

ПОЗИВ ПОРЕСКИМ ОБВЕЗНИЦИМА – ПРИЈАВИТЕ ИЗМЈЕНЕ У РЕГИСТРАЦИОНИМ ПОДАЦИМА

С обзиром да један број обвезника није ажуран у пријављивању података о контакт телефону, електронској пошти и адреси пословања, Пореска управа позива све пореске обвезнике да кроз Јединствену пријаву за регистрацију (ЈПР образац) у најкраћем року доставе евентуалне измјене регистрационих података, те да то учине приликом сваке будуће измјене.

30.10.2019.

Услуге Пореске управе на порталу еУправа - брзо и лако до докумената електронским путем

Услуге Пореске управе на порталу еУправа - брзо и лако до докумената електронским путем

Посјетите портал www.еуправа.ме и поднесите захтјев за издавање докумената користићи предности завршавања административних процедура без посјета подручним јединицама и чекања у редовима!

23.08.2019.

КОРИСНИЧКО УПУСТВО ЗА ПОСТУПАК РЕГИСТРАЦИЈЕ И ДОСТАВЉАЊЕ еПРИЈАВЕ НА ПОРТАЛ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ

У циљу боље информисаности пореских обвезника код импементације пројекта Обједињене регистрације и наплате Пореска управа је припремила Корисничко упуство ...

16.08.2019.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ПОРТАЛУ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ

Обавјештавамо вас да ће током предстојећег викенда, због планираних радова на унапређењу информационог система, портал Пореске управе бити ван функције.

08.08.2019.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: Усвојен Закон о фискализацији у промету производа и услуга

Скупштина Црне Горе усвојила је Закон о фискализацији у промету производа и услуга, чиме је обезбијеђен правни основ за спровођење пројекта електронске фискализације, којим ће се омогућити достављање података о промету производа и услуга и фискалних рачуна Пореској управи у реалном времену, путем интернет конекције и фискалног сервиса. Подзаконски акти биће донијети у року од 60 дана.

11.07.2019.

ЈОШ ЈЕДАН СЕРВИС НА ПОРТАЛУ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ – Електронски приступ аналитичким картицама и за обавезе везане за Јединствени рачун

Поред већ раније уведеног сервиса за приступ подацима о задужењима и уплатама по основу пореза на додату вриједност, пореза на добит правних лица и других врста пореза, порески обвезници од 10.07.2019.године имају могућност и прегледа и штампе извјештаја ''Аналитичка картица'' на којој су евидентирана задужења и уплате по основу пореза на доходак физичких лица и доприноса за обавезно социјално осигурање које се уплаћују на Јединствени рачун 820-30000-74.

10.07.2019.

ИНСТРУКЦИЈА - НАЧИН ОБРАЧУНА ПОСЕБНОГ ДОПРИНОСА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ И ЗАПОШЉАВАЊЕ ЛИЦА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Законом о професионалној рехабилитацији и запошљавању лица са инвалидитетом (члан 21 и 22), прописан је начин обрачуна посебног доприноса који су послодавци који нису запослили лица са инвалидитетом дужни да приликом исплате зараде обрачунају и плате.

18.06.2019.

Поднесите ревизорске извјештаје до истека законског рока - 30. јуна 2019. године

Подсјећамо пореске обвезнике да је законски рок за предају ревизорских извјештаја за 2018.годину 30.јун 2019.године.

27.05.2019.

НАЈАВА: "Порески караван" у 30. маја у Општини Колашин

НАЈАВА за трибину која ће се одржати у оквиру кампање „Порески караван“ коју организује Пореска управа Црне Горе у сарадњи са Унијом послодаваца Црне Горе, Привредном комором Црне Горе и Општином Колашин Мјесто одржавања: КОЛАШИН Датум: 30.05.2019. године Вријеме: 12,00 сати Адреса: Сала Центра за културу Колашин