Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

Новости и информације за пореске обвезнике

19.02.2020.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Нижа цијена објављивања регистрације оснивања привредног друштва у Службеном листу

Накнада за објављивање регистрације оснивања привредног субјекта у Службеном листу од сада износи 3 еура, умјесто досадашњих 12 еура

13.02.2020.

ПОДНЕСИТЕ ИОППО ОБРАЗАЦ ДО КРАЈА ФЕБРУАРА

Извјештај у форми ИОППО обрасца подноси се до краја фебруара текуће године за претходну годину, а у настојању да испуњавање порескх пореских обавеза учини једноставнијим, Пореска управа увела је сервис за слање истог електронским путем преко Портала Пореске управе.

24.12.2019.

Скупштина Црне Горе усвојила приједлог Закона о измјенама закона о фискализацији у промету производа и услуга

Скупштина Црне Горе усвојила приједлог Закона о измјенама закона о фискализацији у промету производа и услуга утвђен од стране Владе Црне Горе.

03.12.2019.

САОПШТЕЊЕ: Такси превозници дужни посједовати пореске регистар касе – од 1. фебруара 2020. године интензивне контроле Пореске управе

САОПШТЕЊЕ: Такси превозници дужни посједовати пореске регистар касе – од 1. фебруара 2020. године интензивне контроле Пореске управе

Имајући у виду да Закон о порезу на додату вриједност и Правилник о примјени Закона о ПДВ-у прописују обавезу издавања рачуна купцу за сваки извршени промет, те посједовања пореских регистар каса за све ПДВ обвезнике који промет наплаћују у готовини, као и да је Уредбом о пореској регистар каси уређена употреба пореске регистар касе и начин евидентирања промета преко исте, Пореска управа обавијестила је такси превознике који послују на територији цијеле Црне Горе да постоје сви предуслови за примјену ових прописа и у дјелатности такси превоза, те да су исти дужни да евидентирају промет на законом прописан начин.

02.12.2019.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ пореским обвезницима о року за подношења захтјева за паушално опорезивање за 2020. годину

ОБАВЈЕШТЕЊЕ пореским обвезницима о року за подношења захтјева за паушално опорезивање за 2020. годину

Пореска управа упућује јавни позив и подсјећа пореске обвезнике на могућност паушалног опорезивања, сходно члану 49 Закона о порезу на доходак физичких лица и члану 7 Правилника о паушалном опорезивању прихода од самосталне дјелатности.

26.11.2019.

ПОЗИВ ПОРЕСКИМ ОБВЕЗНИЦИМА – ПРИЈАВИТЕ ИЗМЈЕНЕ У РЕГИСТРАЦИОНИМ ПОДАЦИМА

ПОЗИВ ПОРЕСКИМ ОБВЕЗНИЦИМА – ПРИЈАВИТЕ ИЗМЈЕНЕ У РЕГИСТРАЦИОНИМ ПОДАЦИМА

С обзиром да један број обвезника није ажуран у пријављивању података о контакт телефону, електронској пошти и адреси пословања, Пореска управа позива све пореске обвезнике да у најкраћем року доставе евентуалне измјене регистрационих података, те да то учине приликом сваке будуће измјене.

30.10.2019.

Услуге Пореске управе на порталу еУправа - брзо и лако до докумената електронским путем

Услуге Пореске управе на порталу еУправа - брзо и лако до докумената електронским путем

Посјетите портал www.еуправа.ме и поднесите захтјев за издавање докумената користићи предности завршавања административних процедура без посјета подручним јединицама и чекања у редовима!

23.08.2019.

КОРИСНИЧКО УПУСТВО ЗА ПОСТУПАК РЕГИСТРАЦИЈЕ И ДОСТАВЉАЊЕ еПРИЈАВЕ НА ПОРТАЛ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ

У циљу боље информисаности пореских обвезника код импементације пројекта Обједињене регистрације и наплате Пореска управа је припремила Корисничко упуство ...

16.08.2019.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ПОРТАЛУ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ

Обавјештавамо вас да ће током предстојећег викенда, због планираних радова на унапређењу информационог система, портал Пореске управе бити ван функције.

08.08.2019.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: Усвојен Закон о фискализацији у промету производа и услуга

Скупштина Црне Горе усвојила је Закон о фискализацији у промету производа и услуга, чиме је обезбијеђен правни основ за спровођење пројекта електронске фискализације, којим ће се омогућити достављање података о промету производа и услуга и фискалних рачуна Пореској управи у реалном времену, путем интернет конекције и фискалног сервиса. Подзаконски акти биће донијети у року од 60 дана.