Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

Новости и информације за пореске обвезнике

01.04.2020.

Водич за пореске обвезнике - Уредба о условима за одлагање пореских и непореских потраживања

Водич за пореске обвезнике - Уредба о условима за одлагање пореских и непореских потраживања Влада Црне Горе донијела је Уредбу о условима за одлагање пореских и непореских потраживања којом је створен правни основ за одлагање обавеза сходно закључку Владе о мјерама за подршку привреди током трајања епидемије заразне болести ЦОВИД-19.

30.03.2020.

РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ГОДИШЊЕ ПРИЈАВЕ ПОРЕЗА ДОХОДАК ФИЗИЧКИХ ЛИЦА ПРОДУЖЕН ДО 15. МАЈА 2020. ГОДИНЕ

Рок за подношење годишње пријаве пореза на доходак физичких лица (ГППФЛ) за 2019. годину који истиче 30. априла 2020. године биће продужен за 15 дана, цијенећи околности настале због епидемиолошке ситуације у Црној Гори и наредбе Министарства здравља и Института за јавно здравље у циљу превенције ширења заразне болести ЦОВИД-19 изазване коронавирусом.

18.03.2020.

КОНТАКТИ ЗА комуникацију - Привремено суспендован рад са странкама

Имајући у виду наведено, службеници Пореске управе од 19. марта 2020. године неће радити са странкама, због чега вас позивамо да користите остале доступне канале за комуникацију – телефонски контакт, електронску пошту и успостављене електронске сервисе.

17.03.2020.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ФИНАНСИЈСКИХ ИСКАЗА И ПРИЈАВА ПОРЕЗА НА ДОБИТ ДО 15. АПРИЛА 2020. ГОДИНЕ

Рок за подношење финансијских исказа и годишњих пријава пореза на добит за 2019. годину који истиче 31. марта 2020. године биће продужен за 15 дана, те ће се благовремено поднијетим сматрати документи достављени до 15. априла 2020. године.

17.03.2020.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ПОРЕСКА УПРАВА ПРИЛАГОДИЛА РАД ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ У ЦРНОЈ ГОРИ

Рад са странкама у подручним јединицама и Централном регистру привредних субјеката и даље је омогућен у термину од 9 до 11 часова, уз мјере безбједности осигуране сходно горе наведеној инструкцији надлежних државних органа.

13.03.2020.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ПДВ ПРИЈАВЕ ДОСТАВИТЕ ЕЛЕКТРОНСКИ ИЛИ ПУТЕМ ПОШТЕ

Имајући и виду наредбу Министарства здравља о предузимању привремених мјера за спречавање уношења у земљу, сузбијање и спречавање преношења корона вируса, Пореска управа позива пореске обвезнике да у највећој могућој мјери користе електронске сервисе за подношење пореских пријава, а нарочито мјесечне ПДВ пријаве, за чију доставу рок истиче 16. марта.

02.03.2020.

ИНФОРМАТОР ЗА ПОРЕСКЕ ОБВЕЗНИКЕ КОЈИ СЕ БАВЕ ГРАЂЕВИНАРСТВОМ

ИНФОРМАТОР ЗА ПОРЕСКЕ ОБВЕЗНИКЕ КОЈИ СЕ БАВЕ ГРАЂЕВИНАРСТВОМ

У циљу подстицања добровољног поштовања пореских прописа у области грађевинарства Пореска управа израдила је информатор "ГРАЂЕВИНСКА ДЈЕЛАТНОСТ И ПОРЕСКИ ПРОПИСИ", којим је дат преглед основних процедура како бисте ваше пословање ускладили са законом.

19.02.2020.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Нижа цијена објављивања регистрације оснивања привредног друштва у Службеном листу

Накнада за објављивање регистрације оснивања привредног субјекта у Службеном листу од сада износи 3 еура, умјесто досадашњих 12 еура

13.02.2020.

ПОДНЕСИТЕ ИОППО ОБРАЗАЦ ДО КРАЈА ФЕБРУАРА

Извјештај у форми ИОППО обрасца подноси се до краја фебруара текуће године за претходну годину, а у настојању да испуњавање порескх пореских обавеза учини једноставнијим, Пореска управа увела је сервис за слање истог електронским путем преко Портала Пореске управе.

24.12.2019.

Скупштина Црне Горе усвојила приједлог Закона о измјенама закона о фискализацији у промету производа и услуга

Скупштина Црне Горе усвојила приједлог Закона о измјенама закона о фискализацији у промету производа и услуга утвђен од стране Владе Црне Горе.