Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Novosti i informacije za poreske obveznike

01.04.2020.

Vodič za poreske obveznike - Uredba o uslovima za odlaganje poreskih i neporeskih potraživanja

Vodič za poreske obveznike - Uredba o uslovima za odlaganje poreskih i neporeskih potraživanja Vlada Crne Gore donijela je Uredbu o uslovima za odlaganje poreskih i neporeskih potraživanja kojom je stvoren pravni osnov za odlaganje obaveza shodno zaključku Vlade o mjerama za podršku privredi tokom trajanja epidemije zarazne bolesti COVID-19.

30.03.2020.

ROK ZA PODNOŠENJE GODIŠNJE PRIJAVE POREZA DOHODAK FIZIČKIH LICA PRODUŽEN DO 15. MAJA 2020. GODINE

Rok za podnošenje godišnje prijave poreza na dohodak fizičkih lica (GPPFL) za 2019. godinu koji ističe 30. aprila 2020. godine biće produžen za 15 dana, cijeneći okolnosti nastale zbog epidemiološke situacije u Crnoj Gori i naredbe Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje u cilju prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom.

18.03.2020.

KONTAKTI ZA komunikaciju - Privremeno suspendovan rad sa strankama

Imajući u vidu navedeno, službenici Poreske uprave od 19. marta 2020. godine neće raditi sa strankama, zbog čega vas pozivamo da koristite ostale dostupne kanale za komunikaciju – telefonski kontakt, elektronsku poštu i uspostavljene elektronske servise.

17.03.2020.

OBAVJEŠTENJE: PRODUŽEN ROK ZA PODNOŠENJE FINANSIJSKIH ISKAZA I PRIJAVA POREZA NA DOBIT DO 15. APRILA 2020. GODINE

Rok za podnošenje finansijskih iskaza i godišnjih prijava poreza na dobit za 2019. godinu koji ističe 31. marta 2020. godine biće produžen za 15 dana, te će se blagovremeno podnijetim smatrati dokumenti dostavljeni do 15. aprila 2020. godine.

17.03.2020.

OBAVJEŠTENJE: PORESKA UPRAVA PRILAGODILA RAD EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI U CRNOJ GORI

Rad sa strankama u područnim jedinicama i Centralnom registru privrednih subjekata i dalje je omogućen u terminu od 9 do 11 časova, uz mjere bezbjednosti osigurane shodno gore navedenoj instrukciji nadležnih državnih organa.

13.03.2020.

OBAVJEŠTENJE: PDV PRIJAVE DOSTAVITE ELEKTRONSKI ILI PUTEM POŠTE

Imajući i vidu naredbu Ministarstva zdravlja o preduzimanju privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja korona virusa, Poreska uprava poziva poreske obveznike da u najvećoj mogućoj mjeri koriste elektronske servise za podnošenje poreskih prijava, a naročito mjesečne PDV prijave, za čiju dostavu rok ističe 16. marta.

02.03.2020.

INFORMATOR ZA PORESKE OBVEZNIKE KOJI SE BAVE GRAĐEVINARSTVOM

INFORMATOR ZA PORESKE OBVEZNIKE KOJI SE BAVE GRAĐEVINARSTVOM

U cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja poreskih propisa u oblasti građevinarstva Poreska uprava izradila je informator "GRAĐEVINSKA DJELATNOST I PORESKI PROPISI", kojim je dat pregled osnovnih procedura kako biste vaše poslovanje uskladili sa zakonom.

19.02.2020.

OBAVJEŠTENJE: Niža cijena objavljivanja registracije osnivanja privrednog društva u Službenom listu

Naknada za objavljivanje registracije osnivanja privrednog subjekta u Službenom listu od sada iznosi 3 eura, umjesto dosadašnjih 12 eura

13.02.2020.

PODNESITE IOPPO OBRAZAC DO KRAJA FEBRUARA

Izvještaj u formi IOPPO obrasca podnosi se do kraja februara tekuće godine za prethodnu godinu, a u nastojanju da ispunjavanje poreskh poreskih obaveza učini jednostavnijim, Poreska uprava uvela je servis za slanje istog elektronskim putem preko Portala Poreske uprave.

24.12.2019.

Skupština Crne Gore usvojila prijedlog Zakona o izmjenama zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga

Skupština Crne Gore usvojila prijedlog Zakona o izmjenama zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga utvđen od strane Vlade Crne Gore.