Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Veliki poreski obveznici

02.10.2018.

PREZENTOVAN PROJEKAT E-FISKALIZACIJE

PREZENTOVAN PROJEKAT E-FISKALIZACIJE Savjetodavni odbor za velike poreske obveznike, održao je u četvrtak, 27. septembra, u Sali Hotela „Splendid“ u Budvi, četvrtu po redu, a drugu redovnu radnu sjednicu, na kojoj su razmatrana aktuelna pitanja sa kojima se VPO susreće prilikom primjene poreske regulative u praksi. U sklopu prve tačke dnevnog reda, službenici Poreske uprave i Miniistarstva finansija, održali su prezentaciju Projekta elektronske fiskalizacije, koji će u narednom periodu biti implementiran u Crnoj Gori, odmah nakon usvajanja neophodnih zakonskih i podzakonskih akata.

20.09.2018.

NOVI SERVIS ZA PORESKE OBVEZNIKE – Omogućen pregled podataka u Centralnom registru obveznika i osiguranika

U okviru proaktivnog pristupa prema poreskim obveznicima i nastojanju da se procedure i komunikacija sa Poreskom upravom učine što jednostavnijim i bržim, Poreska uprava je na svom portalu uspostavila još jedan novi elektronski servis.

20.08.2018.

UPUTSTVO za poreske obveznike: Uredba o uslovima za odlaganje naplate poreskih i neporeskih potraživanja stupila na snagu

UPUTSTVO za poreske obveznike: Uredba o uslovima za odlaganje naplate poreskih i neporeskih potraživanja stupila na snagu

Imajući u vidu da je Uredba o uslovima za odlaganje naplate poreskih i neporeskih potraživanja objavljena u Službenom listu Crne Gore br. 057/18 od 10.08.2018. godine, te a je ista stupila na snagu dana 20.08.2018. godine, ovdje možete pogledati Uputstvo za poreske obveznike u vezi sa primjenom iste, kao i sam tekst Uredbe.

07.06.2018.

Održan sastanak Savjetodavnog odbora za VPO

Održan sastanak Savjetodavnog odbora za VPO

Na sastanku su razmatrana pitanja koja su od strane članova Odbora kandidovana kao aktuelna teme iz oblasti poreskih propisa koji stvaraju oderđene nedoumice prilikom njihove primjene u praksi. Po usvojenom protokolu, sastanci Savjetodavnog odbora održavaće se jednom u tri mjeseca, a po potrebi i češće.

23.05.2018.

SPISAK VPO NA OSNOVU KRITERIJUMA PO NOVOM PRAVILNIKU - 23.05.2018. GODINE

Inovirani spisak velikih poreskih obveznika sa stanjem na dan 23.05.2018. godine

09.05.2018.

OBAVJEŠTENJE ZA VPO

Obavještavamo vas da će arhiva-pisarnica (za prijem akata i podnesaka) za velike poreske obveznike, raditi svakog radnog dana u terminu od 09,00 do 13,00 sati. Kancelarija arhive za VPO nalazi se u prizemlju Centrale Poreske uprave, Bulevar Šarla de Gola broj 2 - Podgorica.

11.04.2018.

PORESKI KARAVAN U BUDVI: SARADNJOM DO VEĆEG STEPENA PORESKE DISCIPLINE

PORESKI KARAVAN U BUDVI: SARADNJOM DO VEĆEG STEPENA PORESKE DISCIPLINE

11. april 2018. godine – Službenici Poreske uprave organizovali su danas, u saradnji sa Unijom poslodavaca i Privrednom komorom Crne Gore, tribinu za poreske obveznike sa teritorije Opštine Budva u okviru projekta „Poreski karavan“, koji se po treći put organizuje u pripremi za turističku sezonu.

02.04.2018.

INOVIRANI SPISAK VELIKIH PORESKIH OBVEZNIKA

Inovirani spisak velikih poreskih obveznika (VPO) ažuriran 02.04.2018. godine

23.02.2018.

OBAVJEŠTENJE ZA VELIKE PORESKE OBVEZNIKE -

Obavještavamo velike poreske obveznike da će se prijava i odjava zaposlenih (JPR) i dalje raditi u područnim jedinicama, osim za poreske obveznike koji posluju na teritoriji Podgorice, čije zahtjeve ove vrste će procesuirati službenici Sektora za VPO u Centrali Poreske uprave. Navedena odluka donijeta je u cilju smanjenja administrativnih barijera za velike poreske obveznike sa sjedištem poslovanja u drugim opštinama

20.02.2018.

OBAVJEŠTENJE ZA VELIKE PORESKE OBVEZNIKE - USLUGE KOJE SE PRUŽAJU U SEKTORU ZA VPO

Poštovani veliki poreski obveznici, Obavještavamo vas da je Sektor za velike poreske obveznike nadležan za pružanje usluga u oblasti: